вівторок, 10 вересня 2019 19:09

Суд залишив "тітушку" Крисіна за ґратами на 5 років

Суд залишив "тітушку" Крисіна за ґратами на 5 років
Суд відхилив касаційну скаргу адвокатів Крисіна. Фото: PRM

Верховний суд залишив у силі вирок "тітушці" Юрію Крисіну у вигляді 5 років позбавлення волі у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.

Суд відхилив касаційну скаргу адвокатів Крисіна, які просили залишити у силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким "тітушку" засуджено умовно. Про це повідомляє УНІАН.

"Вирок Апеляційного суду міста Києва від 13 червня 2018 року щодо Юрія Крисіна залишити без змін, а апеляційну скаргу захисників Крисіна – без задоволення. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає", – сказано в ухвалі.

На суді була вдова Веремія Світлана Кирилаш і її захисники. Вони заявили, що про жодне каяття з боку Крисіна як пом'якшувальної обставини не може бути мови.

Так Кирилаш наголосила, що вона не почула жодних вибачень з боку Крисіна, жодного жалю та пропозицій відшкодувати моральні збитки. Водночас Крисін демонстрував зухвалу поведінку до потерпілих, в тому числі й до неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я почну говорити – мало місця буде" - організатор тітушок Крисін погрожував у суді

Аналогічну позицію висловила прокурор Юлія Малашич. Вона зазначила, що жодних підтверджень щирого каяття Крисіна, немає.

Журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в ніч проти 19 лютого 2014-го. Тоді він їхав із роботи на таксі додому. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської журналіст побачив озброєних тітушок у камуфляжі і масках і намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія та пасажирів. Водієві та іншому пасажирові після побиття вдалося втекти, а Веремія тітушки сильно побили, після чого вистрілили в спину. Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна. Його засудили на 4 роки з випробувальним строком 2 роки.

Згідно з вироком суду у справі Крисіна, 17 лютого 2014-го знайомий Крисіна Армен Саркісян, доручив йому знайти 200-300 осіб для "охорони громадського порядку" в урядовому кварталі. Крисін зміг зібрати лише 15 людей. Увечері 18 лютого Юрій Крисін та його "тітушки" зібралися на Софійській площі, де вже перебувало близько 200 молодиків. Вони отримали кийки й вирушили на перехрестя вулиць Велика Житомирська та Володимирська.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив "тітушку" Крисіна за ґратами на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі