неділя, 10 жовтня 2010 12:11

Суд визнав, що екс-мер Кіровограда не був хабарником

Суд визнав, що екс-мер Кіровограда не був хабарником
Крюківський районний суд Кременчука 6 жовтня зняв звинувачення в хабарництві стосовно колишнього Кіровоградського міського голови Олександра Нікуліна. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив сам Нікулін.

За його словами, суд прийняв рішення повністю зняти звинувачення в частині, що стосується хабарництва.

"Залишилося тільки обвинувачення за статтею, що стосується зловживання владою в інтересах третіх осіб, що передбачає або штраф, або обмеження, не позбавлення, волі. Але це дуже суперечливо, оскільки стосується це команди бейсболістів, якій я допомагав коштами для закордонних поїздок. Я думаю, що ми будемо апелювати, щоб зняли і це звинувачення. Однак найголовніше, що зняли за хабарництво ", - сказав Нікулін.

Як повідомлялося, міський голова Кіровограда Нікулін був арештований за підозрою в отриманні хабара в лютому 2001 року. Його прихильники пов'язували арешт з політичними поглядами міського голови.

21 квітня 2003 він був звільнений з-під варти в залі суду з обвинувальним вироком. До підсудного була застосована стаття 69 Кримінального кодексу України (призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом), суд виніс йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Суддя врахувала стан здоров'я Нікуліна та відповідно до статті 75 КК України звільнила його від відбування покарання з випробувальним терміном у три роки.

Нікулін зареєстрований Кіровоградською міською виборчою комісією кандидатом на посаду міського голови на виборах до місцевих рад 31 жовтня 2010р.
Зараз ви читаєте новину «Суд визнав, що екс-мер Кіровограда не був хабарником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі