середа, 22 серпня 2007 12:17

Суд визнав "знатока" Жаркова в сексуальному насильстві (ФОТО)

Ленінський районний суд міста Владимира визнав члена клубу "Що? Де? Коли?" Георгія Жаркова винним в сексуальному насильстві і викраданні людини. Кандидат психологічних наук засуджений до 4,5 року умовного заключення.

Вироком суду Жарков повинен буде відшкодувати моральний збиток потерпілому Олександру Погодіну у розмірі 15 тисяч рублів, а також відшкодувати матеріальну шкоду власникові автомобіля Audi-100 Володимиру Чернову у розмірі 100 297 рублів.

Сам засуджений з ухваленим вироком категорично не згоден. За словами Жаркова, у нього є алібі, яке підтверджують чотири люди. "Комісія підтвердила, - пояснює член клубу "знавців", - що я не міг мати тих мотивів, які мені, очевидно, ставили. Дуже шкода, що суд фактично встав на сторону вимагачів, які використовували судову систему для отримання грошей".

Жарков ставить під сумнів компетентність проведеної психіатричної експертизи, згідно якої суд прийняв до уваги свідчення потерпілого. "Ми привертатимемо увагу професійного співтовариства, - додав Жарков, - оскільки йдеться не про мене, а про велику кількість нещасних, які в результаті п"ятихвилинних нібито експертиз можуть серйозно постраждати".

Навпаки, менше всього претензій у засудженого до суду, "який користувався тими матеріалами, які у нього були".

Ухвалений вирок може бути оскаржений у Володимирському обласному суді протягом 10 днів.

Рішенням суду Жарков визнаний винним в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального Кодексу РФ: пункт "в" частини 2 статті 132 ("насильницькі дії сексуального характеру") і частина 1 статті 127 ("незаконне позбавлення волі"), повідомляє ІА Regnum.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав "знатока" Жаркова в сексуальному насильстві (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі