середа, 12 грудня 2007 16:00

Суд визнав права на творчість Діми Білана за "Союзконцертом"

Мосгорсуд визнав права на творчість співака Діми Білана за музичною компанією "Союзконцерт", якій вони були передані овдовілою продюсера Юрія Айзеншпіса Оленою Коврігиною.

Музична компанія "Стар Продакшнс" подала позов проти "Союзконцерта" в Хорошевський суд, щоб довести, що саме вона є власниками прав на 14 пісень Білана. За словами адвоката "Стар Продакшнс" Олексія Мусатова, син продюсера не міг успадкувати права на твори, оскільки ще за життя Айзеншпіс передав їх його клієнтам.

Вони вимагали визнати недійсними договір між Коврігиною і "Союзконцертом", а також видане свідоцтво про право на спадок. Проте суд відмовив "Стар Продакшнс" в задоволенні позову. За словами Мусатова, його клієнти вважають винесену ухвалу неправомірною і збираються подавати скаргу в наглядову інстанцію.

Тяжба розвернулася через те, що столичні музичні компанії ніяк не можуть поділити між собою Діму Білана. Вдова колишнього продюсера співака Юрія Айзеншпіса Олена Коврігина стверджує, що після смерті її чоловіка їхній неповнолітній син Михайло став спадкоємцем прав на музичні твори, виконувані Біланом. Коврігина вирішила передати правовласництво на творчість співака компанії "Союзконцерт".

Паралельно з цією тяжбою в Дорогоміловському суді йде процес за позовом "Союзконцерта" до самого Білана. Позивачі просять стягнути з нього 5 млн рублів за порушення виняткових прав і хочуть заборонити співакові користуватися творчим псевдонімом "Діма Білан".

Компанія "Союзконцерт" пред"явила до артиста позов після того, як придбала авторські права на 20 його пісень, а також контракт з його колишнім продюсером. У позові "Союзконцерта" йдеться, що Білан завдав йому збитку як правовласникові, виконавши 16 і 17 березня 2007 року на концерті в "Лужниках" чотири пісні.

Як стверджує адвокат Володимир Ентін, "сценічне ім"я "Діма Білан" було придумане Юрієм Айзеншпісом і належить йому". Він відзначив, що право на творчий псевдонім охороняється законом "Про авторське право і суміжні права", і "співак повинен укласти ліцензійну угоду з правовласником "Союзконцертом", щоб використовувати псевдонім, повідомляє МК.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав права на творчість Діми Білана за "Союзконцертом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі