вівторок, 29 травня 2007 17:42

Суд відмовився міняти підручник біології на прохання петербурзької школярки

Жовтневий суд Санкт-Петербурга відмовився винести приватне визначення в адресу Міносвіти, що припускає зміну тих підручників біології, в яких містяться антирелігійні вислови. Про це заявив адвокат 16-річної школярки Марії Шрайбер Костянтин Романов.

Підставою для вимоги винести приватне визначення стало попереднє рішення суду від 21 лютого. Тоді суд погодився з позивальницею в тому, що неприпустимо в учбовому матеріалі називати релігійні догмати "міфами" і "безглуздостями", сказав Романов.

Адвокат уточнив, що на цей раз "суд ухвалив, що приватне визначення, винесене по першому позову, це право суду висловлюватися по позиції позивачів, яке надалі не повинне мати на увазі ніяких ініціатив і вимог виносити додаткові ухвали".

Марія Шрайбер і її батько Кирило Шрайбер подали позов до Мінобразованію в липні 2006 року. Вони вимагали заборонити викладання в школах еволюційної теорії Дарвіна "як домінуючої" і змінити шкільну програму так, щоб еволюційні і креативні теорії походження людини не протиставлялися один одному. Позов був відхилений 21 лютого без пояснення причин, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився міняти підручник біології на прохання петербурзької школярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі