пʼятниця, 14 березня 2008 10:26

Суд відмовив Ходорковському за 30 пунктами

Інгодінський районний суд Чити визнав обґрунтованими дії слідчих Генпрокуратури РФ відносно Михайла Ходорковського. Суд відхилив скаргу адвокатів колишнього глави "Юкоса", основна претензія яких полягала в тому, що їхнього клієнта понад два роки не могли ознайомити з матеріалами нової кримінальної справи. Скарга адвокатів Михайла Ходорковського на дії слідчих, а також на порядок залучення документів містила близько 30 пунктів.

Тижнем раніше читинський суд відхилив скаргу другого фігуранта справи про відмивання грошей, колишнього керівника МФО "МЕНАТЕП" Платона Лебедєва.

Так звана друга справа Михайла Ходорковського була порушена в січні 2005 року. Ходорковського звинуватили в легалізації отриманих злочинним шляхом грошових коштів. За версією слідства, колишній керівник "Юкоса" викрав 850 мільярдів рублів, спрямувавши на рахунок громадської організації "Відкрита Росія" кошти, отримані від реалізації нафти ВАТ "Томскнефть", ВАТ "Самаранефтегаз" і ВАТ "Юганскнефтегаз".

Офіційні звинувачення екс-главі "Юкоса" були пред"явлені лише за два роки – 5 лютого 2007 року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовив Ходорковському за 30 пунктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі