пʼятниця, 26 листопада 2010 08:34

Суд відхилив позов мерії Херсону про заборону акції пам'яті жертв Голодомору

Суд відхилив позов мерії Херсону про заборону акції пам'яті жертв Голодомору

Херсонський окружний адміністративний суд відхилив позов мерії Херсона про заборону проведення 27 листопада мітингу й ходи, приурочених до Дня пам'яті жертв голодоморів.

Про це повідомив керівник Херсонської обласної організації партії "Наша Україна" Борис Сіленков, оскільки акція була ініційована очолюваною ним організацією.

"Суд відхилив позов у частині заборони на проведення мітингу й ходи", - сказав Сіленков.

Він зазначив, що акція почнеться в запланований час - о 16.00.

Також Сіленков заявив, що "Наша Україна" планує в терміновому порядку затребувати в суді дане рішення, оскільки документ буде долучено до звернення партії, яке направлять до посольств країн-підписантів міжнародної конвенції 1948 року "Про протидію злочину заперечення геноциду й покарання за нього". В зверненні "Наша Україна" просить країни заборонити в'їзд на їхню територію меру Херсона Володимиру Сальдо.

За словами Сіленкова, відповідно до конвенції, будь-які спроби заперечення факту геноциду є протиправними діями й можуть стати предметом розгляду в міжнародному суді в Гаазі. Цю конвенцію підписали 143 країни, зокрема, всі країни-члени ЄС. Факт здійснення в Україні геноциду (фізичного винищування голодом) встановлено українським судом. Отже, країни, які підписали згадану конвенцію, повинні відповідно реагувати на дії осіб, які заперечують факт Голодомору або перешкоджають меморіальним заходам у пам'ять про його жертв.

"Звернення вже готове й буде передано до посольств найближчим часом", - заявив Сіленков.

Як повідомлялося, міський голова Херсона Володимир Сальдо оскаржив у Херсонському окружному адміністративному суді заявку ХОО "Наша Україна" на проведення 27 листопада ходи, приуроченої до Дня пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій. У своєму позові мерія зазначала, що заявка партії на проведення акції не відповідає порядку проведення подібних заходів, затвердженому міськрадою Херсона.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Суд відхилив позов мерії Херсону про заборону акції пам'яті жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі