середа, 01 жовтня 2008 15:03

Суд ухвалив ліквідувати "Укргаз-енерго"

Сьогодні, 1 жовтня, Господарський суд міста Києва виніс ухвалу про ліквідацію ЗАТ "Укргаз-енерго", повідомив перший заступник міністра юстиції Євгеній Корнійчук.

За його словами, позивачем у спорі виступав НАК "Нафтогаз Україні", відповідачем - ЗАТ "Укргаз-енерго", Rosukrenergo і Шевченківська райадміністрація. Третіми особами виступали Мінпаленерго, Мінекономіки, Мінфін, Мінюст і Кабмін.

Суд ухвалив вважати недійсними деякі рішення за останні два роки. Також суд визнав недійсною реєстрацію ЗАТ "Укргаз-енерго". Вирішенням суду компанія буде закрита шляхом ліквідації.

В той же час, судом було відмовлено в створенні ліквідаційної комісії.

Як відзначив Євгеній Корнійчук, ця справа була заслухана в березні поточного року, але потім його відклали на півроку для того, щоб Росукренерго могло виступити як відповідач, а російський газовий монополіст Газпром - третьою особою.

Як повідомлялося, загальні збори акціонерів ЗАТ "Укргаз-енерго", які повинні були відбутися в приміщенні НАК Нафтогаз Україні 1 квітня 2008 року, не відбулися.

Нагадаємо, що раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що услід за"Укргаз-енерго" ринок покине Rosukrenergo, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Суд ухвалив ліквідувати "Укргаз-енерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі