пʼятниця, 25 січня 2008 15:38

Суд Тбілісі наклав арешт на майно "Імеді"

Міський суд грузинської столиці наклав арешт на майно телекомпанії "Імеді", засновником якої є бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, повідомили РИА "Новости" в прес-службі суду. "Офіційна заява за цим фактом буде зроблена пізніше", - сказала співробітник прес-служби міськсуду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Імеді", що тимчасово припинила віщання 26 грудня 2007 року, відновить свою роботу з 28 січня. Проте на телеканалі відбулася низка відставок: 26 грудня шість журналістів пішли через скандал навколо Патаркацишвілі, а в січні про своє звільнення повідомив главред інформслужби "Імеді" Гіоргій Таргамадзе.

Патаркацишвілі, який є власником 100% акцій телекомпанії, оголошений генеральною прокуратурою Грузії в розшук за звинуваченням в змові з метою поваленя державної влади і підготовці замаху на політика.

Адвокат телекомпанії "Імеді" Шалва Шавгулідзе заявив, що офіційного документа про арешт майна телекомпанії поки немає, але у нього є інформація з міськсуду з цього приводу. "Мова йде про арешті всіх 100% акцій телекомпанії. Крім того, за моєю інформацією, арештовано також майно двух компаній "І-медіа" і JMTConsulting group. Мені поки не відомо, чим займаються ці компанії", - сказав Шавгулідзе.

Адвокат сказав, що не хоче коментувати причини, через які були арештовані вищеназвані компанії "До отримання офіційних документів". "Найближчим часом все проясниться", - сказав Шавгулідзе.

Вперше на майно телекомпанії "Імеді" був накладений арешт 7 листопада 2007 року після факту погрому в будівлі медіа-холдингу. Тоді генеральна прокуратура, яка клопотала в міськсуді про арешт майна телекомпанії, пояснила свою вимогу тим, що існувала загроза використання ефіру телеканалу "Імеді" її власником Патаркацишвілі з метою прямих закликів до непокори владі та повалення конституційного ладу в країні.

Через місяць телекомпанії відновили ліцензію і зняли арешт. Проте, пропрацювавши в ефірі два тижні, керівництво каналу в кінці грудня 2007 року ухвалило рішення про тимчасове припинення віщання через проблеми всередині телекомпанії. Журналісти каналу покинули "Імеді".

В даний час ведуться переговори між власником телекомпанії Патаркацишвілі та компанією, яка управляє акціями американської NewsCorporation про продаж частині акцій каналу. За неофіційною інформацією грузинських ЗМІ, Патаркацишвілі готовий продати 51% акцій NewsCorporation, а останні 49% передати своїм сестрам, які є депутатами грузинського парламенту, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Суд Тбілісі наклав арешт на майно "Імеді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі