середа, 28 березня 2007 12:25

Суд США залишив Рамсфельда безкарним за тортури полонених в Іраку й Афганістані

Колишній голова Пентагону Дональд Рамсфельд не може переслідуватися американським правосуддям за звинуваченням у тортурах іноземних полонених в Іраку й Афганістані, так постановив федеральний суд США. Суддя Томас Хоган визнав, що колишній міністр оборони США не повинен нести персональну відповідальність за заходи, прийняті в рамках його службових обов"язків у той час.

Колишні ув"язнені заявляють, що їх піддавали тортурам, зокрема електричним струмом, підвішували на ланцюгах до стелі вниз головою, здійснювали щодо них принизливі дії сексуального характеру, наносили опіки, замикали в ящиках і знущалися іншими способами і навіть інсценували їхній розстріл.

Адвокати Союзу цивільних свобод і організації Human Rights Watch звинуватили Рамсфельда і ряд інших військових чинів США в застосуванні незаконних методів допиту і порушенні прав людини. Очікується, що рішення федерального судді буде опротестовано у вищій інстанції, повідомляє "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Суд США залишив Рамсфельда безкарним за тортури полонених в Іраку й Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі