пʼятниця, 26 лютого 2010 12:16

Суд США визнав за "зомбі" право на свободу слова

Суд США визнав за "зомбі" право на свободу слова

Апеляційний суд Міннеаполіса, штат Міннесота 25 лютого скасував рішення нижчої інстанції, що відмовилася прийняти до розгляду позов групи громадських активістів до поліції, заарештованих за проведення акції в гримі зомбі зі "зброєю масового знищення" при собі.

Суд відкинув вимоги позивачів визнати дії поліції порушенням Першої поправки до конституції США, проте погодився з тим, що "розумна людина не знайшов би причин" для арешту "мирних громадян ... переодягнених у зомбі" за статтею "порушення громадського порядку". Тепер учасники акції зможуть продовжити судовий розгляд з правоохоронними органами.

Семеро загримований у зомбі активістів були затримані в 2006 році під час акції проти споживацтва в одному з торгових центрів Міннеаполіса. Вони пересувалися по магазину, імітуючи ходу кінематографічних "живих мерців", і закликали покупців принести їм свої мізки.

При собі борці проти суспільства споживання мали муляжі якихось пристроїв, що представляли собою, на думку поліції, "імітацію зброї масового знищення".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Суд США визнав за "зомбі" право на свободу слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі