четвер, 04 липня 2019 09:24

Суд скасував штраф для телеканалу "Інтер"

Суд скасував штраф для телеканалу "Інтер"
Суд скасував штраф для телеканалу "Інтер". Фото: podrobnosti.ua

Київський окружний адміністративний суд скасував штраф на суму 4 млн грн телеканалу "Інтер" за слова його ведучих під час концерту 9 травня про перейменування вулиць "іменами фашистських злочинців".

"Ознака заклику та розпалюванню ворожнечі не означає факт здійснення такого заклику, оскільки не містить безпосередньо звертання до аудиторії із пропозицією до розв`язування агресивної війни", - йдеться у рішенні суду, пише 24 канал.

"У промовах ведучих немає пропаганди держави-агресора, дискредитації людей, що боролися проти нацистської та радянської окупації та за незалежність України. Нацрада створює "умови для поширення цензури та привласнення інформації щодо висвітлення історичних подій в Україні", - йдеться у рішенні.

Суд скасував штраф для телеканалу "Інтер" і зобов'язав Нацраду відшкодувати судовий збір понад 1,5 тис. грн. Нацрада має можливість подати апеляцію на таке рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук заявив, що не купував телеканал "Інтер"

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканал "Інтер" на 4 млн грн. Але продовжила йому ліцензію. Керівництво каналу не погоджується з рішенням і обіцяє судитися. На концерті до 9 травня на "Інтері" ведучий казав, що українці не можуть "дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців". Нацрада призначила каналу позапланову перевірку.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував штраф для телеканалу "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі