четвер, 22 жовтня 2015 16:05

Суд призначив ректору-хабарнику штраф, удвічі менший за хабар

Суд призначив ректору-хабарнику штраф, удвічі менший за хабар
Фото: vikna.if.ua

Ректора Львівської державної фінансової академії Петра Буряка, затриманого при отриманні хабара в розмірі 2 тис. дол., суд зобов'язав сплатити 25,5 тис. грн штрафу.

Про це повідомили "Укрінформу" в обласній прокуратурі.

"Ректора визнали винним за ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу ("хабарництво"). Таке рішення Галицького районного суду підтвердив Апеляційний суд Львівської області. За його постановою, Петра Буряка зобов`язано сплатити штраф у сумі 25,5 тисячі гривень. Також суд зняв арешт з майна ректора (будинок, квартира) і вирішив повернути йому заставу за звільнення з-під арешту в розмірі 97 тисяч гривень",- зазначив представник обвинувачення.

Хабар керівник вишу вимагав і отримав за працевлаштування в навчальному закладі.

Нагадаємо, що Буряка затримали у березні цього року під час отримання хабара. Під час проведення обшуку в його кабінеті виявили 14 тис. дол., а також записи про отримання грошей. Удома в Буряка виявили 22 тис. дол., 57 тис. євро, 1,5 тис. фунтів стерлінгів і 40 тис. грн.

Крім цього, у нього вилучили 5 кг золота. Ректор заявляв, що ці кошти він та родина збирали йому на операцію за кордоном.

У березні Галицький районний суд Львова заарештував Буряка і призначив заставу в розмірі 97 тис. грн. Після сплати застави він вийшов з-під арешту.

Зараз ви читаєте новину «Суд призначив ректору-хабарнику штраф, удвічі менший за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі