субота, 23 квітня 2011 14:13

Суд повернув Києву вкрадені 302 га землі

Суд повернув Києву вкрадені 302 га землі

Господарський суд Києва визнав недійсними рішення Київради про передачу земельних ділянок у Голосіївському районі столиці площею 302 га. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За результатами проведеної органами прокуратури перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні в 2007 році обслуговуючими кооперативами "Технолог", "Освітянін" і "Соцбудівництво" земельних ділянок.

Зокрема, рішеннями Київради від 1 жовтня 2007 року, всупереч вимогам чинного законодавства, передані цим кооперативам землі природно-заповідного фонду та історико-культурного призначення площею 302,79 га, в тому числі 220,99 га безкоштовно у приватну власність для будівництва житла та 81,8 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території.

Засновниками цих кооперативів були тільки чотири фізичні особи (у кожному), які не потребувала поліпшення житлових умов. Генеральна прокуратура подала до суду три позови, які були задоволені 21 квітня 2011 рішенням суду. Так, Господарський суд визнав недійсними рішення Київради, державні акти на землю і відсутність у цих кооперативів та подальших одержувачів права власності на ці земельні ділянки.

З урахуванням попередніх судових рішень за позовами Генеральної прокуратури України скасовано незаконні рішення Київради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 960 га земель природно-заповідного та історико-культурного призначення вартістю понад 1,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд повернув Києву вкрадені 302 га землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі