пʼятниця, 20 квітня 2007 13:24

Суд підтримав Лужкова у боротьбі із геями

Тверський суд Москви в п"ятницю, 20 квітня, відхилив позов організаторів московського гей-параду про захист честі та гідності до мера столиці Юрія Лужкова, передає РІА Новини.

Голова суду відзначив в зв"язку з цим, що суд не знайшов підстав для задоволення позову, приводом для подачі якого стали різкі вислови Лужкова в адресу учасників параду.

Зокрема, геї вимагали, щоб Юрій Лужков спростував свої заяви про те, що гей-паради є "сатанинськими дійствами", і виплатив по тисячі рублів як компенсація морального збитку кожному з позивачів.

Як заявив один з позивачів Микола Алексєєв, посадовець рівня Лужкова "не може собі дозволяти ображати людей, використовуючи подібну лексику". У позові також наголошувалося, що слова Лужкова принесли організаторам гей-параду "етичні страждання".

Позов був поданий до Тверськой суду Москви в лютому 2007 року у відповідь на виступ Лужкова на Різдвяних читаннях в Кремлі в кінці січня, коли мер публічно затаврував гей-паради як сатанинські.

Столична влада різко негативно ставиться до проведення в Москві гей-парадів. У 2006 році хід лесбіянок і гомосексуалістів, що планувався, по вулицях Москви був заборонений. Геїв, що зважилися всупереч забороні вийти на вулиці, розсіювали і заарештовували, повідомляє Lenta.ru.

Сам Лужків розцінює гей-паради як пропаганду гомосексуалізму, яка, на його думку, так само недопустима, як пропаганда табакокуріння. Проте 19 березня гей-актівісти створили організаційний комітет "другого" гей-парада, який вони мають намір провести в Москві 27 травня 2007 року, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Суд підтримав Лужкова у боротьбі із геями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі