середа, 30 травня 2007 13:19

Суд Пакистану присудив жінку до зґвалтування

Суд одного з пакистанських племен у понеділок розглянув позов жителя селища Джеханіан, чию 8- річну дочку зґвалтував одноплемінник Рафік Наунарі. Суд вирішив, що дружина Рафіка повинна бути зґвалтована батьком дівчинки, яку збезчестив її чоловік.

23 травня Наунарі впіймали спід час зґвалтування дівчинки, яку він викрав по дорозі в школу, але йому вдалося втекти , і дотепер  його місцезнаходження невідомо, повідомляє іспанська газета Voz De Galіcіa.

Три брати Рафіка запропонували своїх чотирьох дочок у дружину батьку зґвалтованої дівчинки, Мухаммеду Навазу, але він відмовився. Тоді панчаят - общинний суд - ухвалив, щоб за злочин повинна "розплатиться" дружина Рафіка, яку віддадуть Навазу, але жінці вдалося втекти до виконання вироку.

Представники поліції повідомили, що ні родина зґвалтованої, ні родина ґвалтівника не заявили владі про те, що трапилося.

Поліція заарештувала двох братів і племінника Рафіка і розпорядилася провести медичне обстеження дівчинки для підтвердження факту зґвалтування, щоб одержати можливість висунути обвинувачення. Незважаючи на існування законної системи правосуддя, у сільських районах Пакистану ще часто виносяться подібні вердикти, засновані на феодальних кодексах честі, передає Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «Суд Пакистану присудив жінку до зґвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі