середа, 19 грудня 2007 09:50

Суд не дозволив батькам назвати сина П"ятницею

П"ятниця, або, як тепер звуть малюка, Грерорі Джермано, народився в Генуї 15 місяців тому. Батьки зареєстрували його в мерії під ім"ям "П"ятниця", більше того, священик і при хрещенні дав йому ім"я героя відомої книги Даніеля Дефо "Робінзон Крузо". "Ми назвали його П"ятницею, тому що нам подобається, як звучить це ім"я", – розповіла мати малюка Мара Джермано. Вона додала, що навіть якщо б у неї народилася дівчинка, вони все одно б дали їй ім"я "П"ятниця".

Проте коли маленькому П"ятниці виповнилося п"ять місяців, працівник мерії звернув увагу влади на незвичайне ім"я одного з городян.

Виявилось, що існує закон, що забороняє батькам давати "смішні й ганебні" імена дітям. Суд пояснює, що такий закон спрямований на те, щоб у майбутньому захистити дітей від нападок товаришів і насмішок. Незвичайне ім"я, на думку влади, могло б перешкодити дитині встановити нормальні людські стосунки з оточуючими. Крім того, в Італії п"ятниця вважається нещасливим днем тижня.

Коли батьки дізналися про те, що їм належить змінити ім"я сина, вони відмовилися це зробити. Тоді чиновники зробили це самі і обрали ім"я Грегорі (саме в день цього святого з"явився на світ маленький П"ятниця).

"(Рішення суду) дуже розсердило мене, – говорить Мара Джермано. – Мій син був народжений у п"ятницю, хрещений як П"ятниця, називатиме себе П"ятницею, і ми будемо його так називати, але, ставши старшим, йому доведеться підписуватися ім"ям Грегорі", повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Суд не дозволив батькам назвати сина П"ятницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі