пʼятниця, 30 травня 2008 11:23

Суд наказав владі Техасу повернути більше 400 дітей батькам-сектантам

Передані під опіку влади Техасу діти з сімей багатоженців, які жили в цьому штаті, повинні бути повернені батькам. Таку постанову виніс в четвер Верховний суд штату щодо більш ніж 400 дітей прихожан так званої Фундаменталістської церкви Ісуса Христа святих останнього дня.

Як наголошується у рішенні суду, приймаючи дітей під своє піклування, органи опіки Техасу порушили свої повноваження, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Раніше третій апеляційний суд Остіна (Техас) ухвалив рішення, що влада штату не мала права відбирати дітей у мормонських батьків-сектантів, оскільки на те не було необхідних причин: немає переконливих доказів, що діти піддаються сексуальному насильству.

Історія навколо секти багатоженців, багато з яких, за даними правоохоронних органів, були у шлюбі з неповнолітніми і мали від них дітей, вже близько двох місяців є однією з головних тим американських ЗМІ.

Нагадаємо, на початку квітня було проведено обшук на ранчо в Техасі, де знаходилася одна з общин багатоженців. Ордер на обшук був виданий прокуратурою після того, як 16-річна дівчина, що жила там, заявила в поліцію про те, що над нею здійснюють фізичне насильство.

Правоохоронні органи також отримали дані про можливий шлюб між нею і 50-річним чоловіком, від якого дівчина ще в 15 років народила дитину. За техаськими законами, особи жіночої статі молодші 16 років не можуть виходити заміж, навіть з відома батьків, повідомляє NEWSru.com.

Люди, які живуть на ранчо, є послідовниками фундаменталістської Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, яка відкололася від мормонської церкви більш за століття тому. Члени церкви вірять в те, що чоловікам, для того, щоб потрапити в рай, потрібно мати не менше трьох дружин.

Ранчо, розташоване приблизно в 320 км на північний захід від Сан-Антоніо, було побудоване послідовниками секти, головою якої був Уоррен Джеффс.

У 2006 році Джеффс, зарахований в десятку найбільш небезпечних злочинців, розшукуваних ФБР, був затриманий. У листопаді 2007 року він був засуджений до двох термінів ув"язнення поспіль тривалістю від 5 років до довічного за співучасть в зґвалтуванні 14-річної дівчинки і зараз відбуває покарання в одній з в"язниць в штаті Юта, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Суд наказав владі Техасу повернути більше 400 дітей батькам-сектантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі