вівторок, 13 березня 2007 12:55

Суд дозволив опублікувати листування помічників Блера

Британський апеляційний суд дозволив обнародувати листування між помічниками прем"єр-міністра Тоні Блера, яке стосується скандалу навколо торгівлі титулами, повідомляє ВВС News. ЗМІ опублікували деякі деталі з цього листування: зокрема, заяву Рут Тернер про те, що скарбник лейбористів лорд Майкл Леві (Michael Levy) "просив її брехати".

Раніше, правоохоронні органи Великобританії підозрювали представників Лейбористської партії в тому, що ті забезпечували бажаючим місця в Палаті перів в обмін на мільйонні пожертвування в партійну касу. Враховуючи, що, список кандидатів в пери складається прем"єр-міністром, серед інших фігурантів скандалу опинився і глава британського уряду, лідер лейбористів Тоні Блер.

Одним з головних підозрюваних у справі про "торгівлю перством" вважається скарбник лейбористів Майкл Леві. У зв"язку з цими звинуваченнями його вже двічі заарештовували, і двічі відпускали під заставу. Під підозрою опинилася і помічниця прем"єра Рут Тернер, яку також заарештовували, а потім звільнили під заставу.

На початку березня генеральний прокурор Великобританії лорд Пітер Голдсміт (Peter Goldsmith) заборонив британським ЗМІ обнародувати електронне листування Рут Тернер, заявивши, що це зашкодить розслідуванню, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив опублікувати листування помічників Блера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі