четвер, 04 жовтня 2007 19:30

Суд Чилі видав ордер на арешт вдови Піночета і п"ятьох його дітей

Чилійський суд в четвер, 4 жовтня, видав ордер на арешт вдови Аугусто Піночета і його п"ятьох дітей у зв"язку із справою про розкрадання державних коштів і їх перерахунок на рахунки в банки США.

Троє з п"яти дітей колишнього диктатора: Аугусто, Мазко і Лючія - були затримані і перепроваджені в поліцейську ділянку в місті Сантьяго.

Крім того, суддя Карлос Серда дав санкцію на арешт ще 17 чоловік з оточення Піночета, включаючи його помічників і адвокатів.

Аугусто Піночет, що очолював Чилі з 1973 до 1990 року, помер в результаті інфаркту 10 грудня 2006 року на 92-му році життя. За час правління очолюваної Піночетом хунти в Чилі проводилися масові чищення, в результаті яких загинули більше трьох тисяч чоловік.

Самого Піночета не раз намагалися притягати до відповідальності за розкрадання державних коштів і перерахунок їх закордон. Так, в доповіді, підготовленій для Сенату США в 2006 році, стверджувалося, що він приховував свій статок в провідних американських банках, включаючи Bank of America і Citigroup.

Піночету нібито належало більше сотні рахунків в дев"яти різних банках, через які він відмив не менше 15 мільйонів доларів, а за іншими відомостями - близько 30 мільйонів, передає агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «Суд Чилі видав ордер на арешт вдови Піночета і п"ятьох його дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі