Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 08:56

Суд Бразилії видав ордер на арешт Березовського

Бразильський суд видав ордер на арешт Бориса Березовського, повідомляють бразильські ЗМІ.

Біглого російського олігарха підозрюють в махінаціях при фінансуванні футбольного клубу "Корінтіанс" з Сан-Паулу. За даними слідства, створена при його участі інвестиційна група "Медіа Соккер Інвестментс" (МСІ) займалася незаконними фінансовими операціями і відмиванням грошей при фінансуванні клубу.

Крім Березовського, у фінансових злочинах підозрюються президент "Корінтіанс" Едуардо Дуаліб, а також співвласники МСІ - іранець Кіа Джурабчіан і фінансовий директор інвестиційної групи Ноян Бедру. Всім підозрюваним інкримінується також створення злочинного угрупування. Рахунки "Медіа Соккер Інвестментс" в Бразилії заморожені.

Договір про партнерство між "Корінтіанс" та МСІ був підписаний в 2005 році. Незабаром після цього клуб купив декілька відомих гравців і в тому ж році став переможцем національного чемпіонату. З того часу схеми фінансування "Корінтіанс" стали предметом слідства, що проводиться органами юстиції країни.

У травні 2006 року Бориса Березовського затримали в аеропорту Сан-Паулу. Він протягом восьми годин давав свідчення генеральним прокурорам Сілвіу Луісу Мартінсу і Родрігу ді Грандіс у зв"язку з його можливою причетністю до фінансових махінацій компанії МСІ.

Тоді ж Березовській висловлював зацікавленість в придбанні з торгів збанкрутілої авіакомпанії "Варіг" (Varig), а також заявляв про бажання інвестувати в розвиток економіки Бразилії мільярд доларів.

Березовській зараз живе у Великобританії, де отримав статус політичного біженця. У Росії проти нього порушено декілька кримінальних справ, він оголошений в міжнародний розшук. Російська влада неодноразово направляла Великобританії запит про екстрадицію бізнесмена, але позитивної відповіді не отримувала, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Суд Бразилії видав ордер на арешт Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути