середа, 19 грудня 2007 20:13

Суд без згоди сім"ї дозволив відключити хворого від апарату

Австралійський суд дозволив лікарям відключити важко хворого чоловіка від системи життєзабезпечення всупереч бажанню сім"ї, пише The New York Times. Скандал відбувся в місті Дарвін.

29-річний Пауло Мело потрапив в аварію 5 грудня і отримав значні пошкодження головного мозку і хребта. Потім його сім"я отримала тимчасовий дозвіл на підтримку життєзабезпечення від Верховного Суду Північної Території. Проте потім суд відмовився приймати нову заяву родичів, давши тим самим згоду на відключення апарату співробітниками лікарні.

За словами судді, таке рішення цілком виправдане: адже сім"я хворого не може надати ніяких доказів про його можливе одужання. В той же час, сестра Пауло заявляє, що чоловік реагує на присутність в палаті родичів, але у медичного персоналу не вистачає часу для постійного спостереження за пацієнтом.

Лікарі поки не поспішають відключати систему життєзабезпечення. Підтвердження того, що пацієнт дійсно безнадійний, спершу повинні дати не менше ніж 20 фахівців, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Суд без згоди сім"ї дозволив відключити хворого від апарату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі