Ексклюзиви
пʼятниця, 06 грудня 2019 09:00

Субсидія без порушень: на що звернути увагу

Субсидія без порушень: на що звернути увагу
47,6 мільярдів гривень – такий обсяг коштів закладено у проекті державного бюджету на 2020 рік для виплати житлових пільг та субсидій

Мінсоцполітики закликає всіх одержувачів житлових субсидій вчасно повідомляти про зміни, що можуть вплинути на її розмір.

Якщо під час отримання житлової субсидії у вас змінився склад сім'ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір житлово-комунальних послуг, з'явився транспортний засіб з датою випуску до 5 років, було придбано майно, товари або сплачено послуги на суму понад 50 тисяч гривень – слід протягом 30 календарних днів – не пізніше – повідомити про це орган, що призначив вам субсидію.

Це важливо пам'ятати, адже для більшості отримувачів, яким у травні житлову субсидію було призначено на період 2019-2020 роки, її розмір на цей опалювальний сезон було автоматично розраховано на підставі доходів 1-2 кварталів 2019 року. Якщо за час отримання субсидії у вашій родині відбулися вищезгадані зміни – не зволікайте з повідомленням про них, адже це може призвести до припинення надання допомоги та застосування санкцій.

47,6 мільярдів гривень – такий обсяг коштів закладено у проекті державного бюджету на 2020 рік для виплати житлових пільг та субсидій. Для того, щоб призначені на ці цілі кошти платників податків надходили за адресою і підтримували тих, хто цього справді потребує, Мінсоцполітики за сприяння Світового банку впроваджує механізми контролю під час надання соціальної підтримки, які спираються на успішний європейський досвід і дадуть змогу більш адресно допомагати тим, хто цього передусім потребує. У рамках цієї роботи фахівці проаналізували практику надання житлових субсидій і розробили п'ять корисних порад для отримувачів цього виду державної підтримки, які можна прочитати тут.

Також про зміни у виплаті субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, які почали діяти з 1 жовтня, Мінсоцполітики інформує тут.

Ті ж, хто бажає оформити субсидію онлайн – знайдуть покрокову інструкцію на сайті Мінсоцполітики за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Субсидія без порушень: на що звернути увагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути