четвер, 31 січня 2008 13:47

Створено "екокнопку" для комп"ютера

Компанія BIG Limited представила пристрій під назвою ecobutton, який є великою зеленою кнопкою. При натисканні на кнопку ecobutton, яка під"єднується до порту USB, комп"ютер переводиться в режим зниженого енергоспоживання.

"Екокнопка" веде підрахунок заощадженої електроенергії і вихлопів CO2. Підрахувати економію також можна за допомогою калькулятора на сайті.

Як заявляють автори, в США 165 мільйонів комп"ютерів, а в світі близько мільярда. Щоб усі вони працювали, щорічно потрібно електрики на суму близько 10 мільярдів доларів. Щоб виробити необхідну електроенергію, в атмосферу щорічно викидається 355 мільйонів тонн вуглекислого газу.

Сайт поки існує тільки у версіях для США і Великої Британії. Невідомо, коли почнуться продажі ecobutton і скільки вона коштуватиме для кінцевих покупців. Корпоративним користувачам ecobutton пропонують за ціною від 12 до 18 доларів, відзначає Engadget. Автори концепції відзначають, що поки ecobutton працює тільки з РС. Версія пристрою для Mac буде випущена пізніше, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Створено "екокнопку" для комп"ютера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі