неділя, 28 листопада 2010 11:21

Створено перший у світі автомобіль для карликів (ФОТО)

Бразильський підрозділ автоконцерну Volkswagen випустив перший у світі автомобіль, призначений для людей з маленькими розмірами тіла, або, простіше кажучи, для карликів.

Mini-Gol нічим не відрізняється від звичайного автомобіля. Він є точною копією міського компакта Volkswagen Gol з тією лише різницею, що він на 30% менший від оригіналу і під його капотом стоїть значно менш потужний двигун.

Довжина Mini-Gol - всього-на-всього 2,25 метра, про висоту не повідомляється, але відомо, що салон здатний вмістити до чотирьох пасажирів зростом до 1,5 метра.

Під капотом автомобіля встановлений електричний двигун потужністю 5,5 кінської сили, що дозволяє розвинути максимальну швидкість у 27 км / год.

Масовий випуск карликових машин не планується. Volkswagen випустив лише два таких автомобіля - вони беруть участь у різних автовиставках і використовуються в піар-акціях німецької компанії.

Automotto

Зараз ви читаєте новину «Створено перший у світі автомобіль для карликів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі