понеділок, 19 травня 2008 15:21

Створено 48 слідчих груп для документування підкупу виборців у Києві

Служба безпеки України разом із МВС і прокуратурою Києва 19 травня створили 48 оперативно-слідчих груп для документування порушень, пов"язаних з підкупом виборців на виборах мера Києва й Київської міської ради.

Про це на брифінгу сказав виконуючий обов"язки голови СБУ Валентин Наливайченко.

З його слів, групи будуть діяти з 19 по 25 травня.

Він зазначив, що СБУ вже встановило, що найнебезпечнішим порушенням законодавства під час виборчої кампанії в Києві є система організації підкупу виборців шляхом використання технології "Вавилон".

Наливайченко також зазначив, що на сьогодні СБУ вилучила в агітаторів 500 компакт-дисків агітаційного характеру без відповідних логотипів.

Вилучені матеріали СБУ передала в прокуратуру Києва.

Крім цього, СБУ задокументувала факти поширення продуктів.

Зокрема, СБУ передала в прокуратуру Києва матеріали про поширення біля станції метро "КПІ" пакетів продуктів з логотипами Блоку Омельченка.

Наливайченко також призвав Міністерство освіти й науки не допустити втягування студентів у протиправні дії під час виборчої кампанії.

Як повідомляло агентство, раніше прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом підкупу виборців на виборах мера Києва й Київської міської ради.

Вибори мера Києва й Київради відбудуться 25 травня, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Створено 48 слідчих груп для документування підкупу виборців у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі