середа, 04 лютого 2009 11:38

Створений "презерватив для шлунку", що не дає товстішати

Створений "презерватив для шлунку", що не дає товстішати
Американська компанія Gl Dynamics придумала один з найпростіших та революційних способів лікування ожиріння. Якщо все пройде так як задумано фахівцями компанії, то цей метод може стати дешевим і безпечним альтернативним хірургічним методам зниження ваги, що існують зараз.

Новий пристрій називається EndoBarrier і є порожнистою трубкою з еластичного полімеру, що закріплюється в шлунку, а полімерний "рукав" розгортається в тонкому кишечнику, тим самим, перешкоджаючи всмоктуванню поживних речовин.

Дублюючи зсередини частину тонкого кишечника, трубка не дає поживним речовинам всмоктуватися, що і дозволяє знижувати вагу, не зменшуючи при цьому об"єм з"їденого. Звичайно, не всмоктуватимуться з їжею і деякі потрібні вітаміни та мікроелементи, а також кальцій, але це - справа виправна, можна заповнити препаратами.

Поки досліди нового пристрою пройшли тільки на лабораторних тваринах.

Це буде найдешевшим та найбезпечнішим лікуванням ожиріння

Боротьба з ожирінням в США розпалюється пропорційно тому, як нація жиріє. Але при цьому створюються все більш ніжні та необтяжливі методи допомоги.

Експерименти на тваринах і 150 добровольцях-товстунах показали, що "презерватив" призводить до того ж ефекту, що і колишні радикальні методи. Досі з цією метою практикувалися або операція зі зменшення розміру шлунку, або бандажування, коли на верхню його частину надягають щільне кільце, що не дає шлунку розтягуватися, або балонування - введення еластичного міхура всередину шлунку з тією ж метою.

Але операція - це завжди ризик і зайвий стрес, а бандаж або балон в шлунку - теж теми не з приємних. Вони не дозволяють їсти по-людськи, за найменшого переїданні викликаючи фізіологічну, але малоестетичну блювоту. А зараз, коли бажане зниження ваги досягнуте, трубку можна просто вийняти з організму тим же гастроскопом. Колишні методи щорічно використовували до 220 тисяч товстунів, ясно, що у нового пристрою ринок ще більший.

За оцінками розробників, вартість пристрою в США буде близько $7,5 тис. Бандажування шлунку зараз коштує там не менше $15 тис., операція з його зменшення - 20 тис. Проте перш ніж компанія отримає дозвіл на продаж нового пристрою, слід провести триваліші клінічні випробування.

За матеріалами Новости-Америки, Известия

Зараз ви читаєте новину «Створений "презерватив для шлунку", що не дає товстішати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі