Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 12:18

Штурм "Червоної мечеті": мінімум 58 загиблих

Загін пакистанських командос вдерся у вівторок вранці на територію так званої "Червоної мечеті" (Лал-Масджід) у Ісламабаді – в результаті штурму могло загинути понад 60 осіб. Армія Пакистану перевела бойові дії на територію комплексу "Червоній мечеті" і розташованого неподлік жіночого медресе Джамія Хафса, де перебувають сотні релігійних студентів і бойовиків-ісламістів. Безліч людей отримали поранення, серед них не менш як 15 військовослужбовців, з яких близько 10 перебувають у вкрай важкому або критичному стані.

Початок операції, що отримала кодове найменування "Тиша", супроводжувався оглушливими вибухами, після чого підрозділи спецназу з трьох боків атакували комплекс. Практично відразу їм вдалося зайняти перший поверх будівлі мечеті, що перетворився на головний оплот бойовиків. За словами Аршада, бойовики ховаються в підвальних приміщеннях, а також прилеглих спорудах.

Використовуючи вогнепальну зброю, гранати, пляшки із запальною сумішшю, вони чинять "відчайдушний озброєний опір, йде інтенсивна перестрілка". "Всі, хто добровільно здадуться, підлягають арешту, інші будуть знищені", – заявив Аршад.

До початку штурму близько 20 дітей і підлітків змогли вибратися з "Червоної мечеті" і перебігти до позицій армії.

За останніми даними, в ході штурму вбито 40 бойовиків. За інформацією ряду приватних телеканалів, серед убитих у "Червоній мечеті" мати лідера ісламізму Абдула Рашида Газі. Представники прес-центру армії відмовилися коментувати цю інформацію. "Коментар поки один: ми почали операцію, і вона триває", – говорять у прес-центрі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Штурм "Червоної мечеті": мінімум 58 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути