понеділок, 11 лютого 2008 15:59

Стрімке зниження ваги може призвести до небезпечних наслідків

Згідно з результатами недавнього дослідження, у підлітків, які страждають від ожиріння, в період позбавлення від зайвої ваги спостерігається процес подальшого збільшення мінеральної щільності скелета. Про це заявляють фахівці з Дитячої лікарні Філадельфії, США.

Результати, отримані в ході проведення масштабної програми зі зниження ваги серед підлітків, є дуже обнадійливими, відзначають дослідники, оскільки в молодості здоров"я кісток грає першорядну роль, що визначає параметри скелета в майбутньому. Той факт, що під час стрімкого зниження ваги процес мінералізації кістки не припиняється, є дійсно позитивним відкриттям, вважають учені.

Результати аналізу були опубліковані в журналі Obesity. В ході дослідження велося спостереження за 62 підлітками у віці від 9 до 17 років, які брали участь в масштабній програмі з позбавлення від зайвої ваги. Раніше було доведено, що у дорослої людини, яка вирішила позбавитися від зайвих кілограмів, мінеральна щільність кісткових тканин помітно знижується. Це може призвести до різних захворювань, пов"язаних з кістками. Результати останнього дослідження показали, що якщо зниження ваги відбувається у молодому віці, коли процес формування кісткового скелета продовжується, його уповільнення не відбувається, а кістки розвиваються в незалежності від коливань індексу маси тіла.

"Останнім часом епідемія ожиріння все частіше зачіпає дітей", - відзначає доктор Ніколам Стеттлер, фахівець з системи дитячого харчування. - "Питання полягало в тому, як впливає ожиріння в дитинстві на розвиток кісткового скелета в дорослому житті, і чи впливає зниження ваги на здоров"я кісток у молодих людей". Також учені наполягають на тому, що в старшому віці кардинальне зниження ваги може призвести до небезпечних наслідків, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Стрімке зниження ваги може призвести до небезпечних наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі