пʼятниця, 27 липня 2007 20:58

Стретович заступився за Луценка

Масована інформаційна кампанія з дискредитації Юрія Луценка, яка розгорнулася останнім часом в ЗМІ, є нахабною спробою залякати політика та кинути тінь на одного з найбільш популярних лідерів демократичного табору.

Про це йдеться в заяві лідера "Християнсько-демократичний союзу" Володимира Стретовича.

У документі зазначається: "Нас не дивує, що опоненти обрали саме такий шлях, адже їм не хочеться розповідати народу про те, чиє життя вони покращили за час перебування при владі. Залишається одне – поливати брудом опонентів".

На думку Стретовича, лідера мегаблоку – Юрія Луценка, "незаплямована репутація і активна боротьба проти криміналітету якого давно мозолить очі блакитно-червоній зграї" обрано мішенню було не випадково.

"Спроби скомпрометувати лідера мегаблоку "Наша Україна – Народна Самооборона" є відповіддю криміналітету на активну кампанію за скасування депутатської недоторканності, вважає Стретович. - Адже недоторканність – це якраз те, заради чого кримінальні елементи рвуться до парламенту". "Без недоторканності їм депутатство не потрібне, бо не сховає їх від правосуддя", - переконаний він.

Він також вважає, що "кошти, витрачені протягом кількох днів на потужну рекламу згаданого скандалу в усіх видах українських ЗМІ, однозначно свідчать на користь замовного характеру цієї інформаційної війни". "Ми маємо достатньо підстав говорити, що масоване тиражування перекрученої, тенденційно поданої інформації є прикладом чорного піару, скерованого проти одного з претендентів на перемогу у виборчій кампанії", - наголошує автор заяви.

Він звертає увагу на те, що "в усіх публікаціях немає жодного доконаного факту, який би підтверджував причетність Юрія Луценка до корупційних діянь, визначених Законом України "Про боротьбу з корупцією".

"Для нас не став несподіванкою факт появи такого "компромату" - наша політична сила готова до брудних технологій. Немає жодних сумнівів, що роздмухування скандалу – це відповідь криміналітету на війну, яку блок "Наша Україна – Народна самооборона" оголосив нечистим на руку політикам", - підкреслює Стретович.

Він нагадує, що "поява матеріалу подібного характеру нагадує нещодавно проведену кампанію відомим тижневиком. Спроба авторів цього видання очорнити екс-міністра Луценка не увінчалась успіхом. Спеціальна слідча комісія ВР не знайшла підтвердження викладеним у статті фактам, що ґрунтувалися на відвертій брехні".

"Біло-блакитні видання намагаються знайти "компромат" в кожному кроці Юрія Луценка. Навіть тижнева поїздка на море із дітьми за власні кошти подається мало не як злочин проти людства. Безглуздість і абсурдність звинувачень очевидна, проте для їх замовників важливо інше – інформацію почали цитувати інші ЗМІ", - заначається в заяві .

Тому Стретович підкреслює, що "лідер мегаблоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій Луценко є взірцем європейського політика, для якого інтереси народу – на першому місці. На відміну від своїх політичних опонентів, він не має дач і палаців, проте має бажання дати кожному українцю шанс на гідне життя".

Не зважаючи на брудний психологічний тиск, зауважує автор заяви, "ми продовжуватимемо свою діяльність з очищення суспільства від кримінальних елементів та боротимемося із проявами корупції в усіх сферах життя. Ми не зупинимо свою акцію по скасуванню депутатської недоторканності, яка стане початком переможного хрестового походу на корупцію".

26 липня на прес-конференції Луценка спростував інформацію , розміщену в деяких ЗМІ, про те, що начебто він на посаді міністра лобіював інтереси підприємства "Українські новітні телекомунікації", де нібито працює його дружина, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Стретович заступився за Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі