вівторок, 11 березня 2008 13:48

Стратегічний бомбардувальник США протаранив дві автівки

На американській авіабазі на Гуаме в п"ятницю, 7 березня, потрапив у аварію бомбардувальник B-1B Lancer, повідомляє Pacific News Center.

За інформацією сайту, бомбардувальник повертався з авіашоу в Сінгапурі на базу ВПС США Еллсворт (Ellsworth) у Південній Дакоті, проте був змушений зробити екстрену посадку на американській авіабазі Андерсен (Andersen) на тихоокеанському острові Гуам. Чим була викликана необхідність приземлення, не уточнюється.

Посадка бомбардувальника пройшла успішно, проте після того, як екіпаж залишив літак, той рушив з місця, розігнався і врізався в дві машини екстрених служб, що стояли поблизу. При зіткненні ніхто не постраждав, проте бомбардувальник, вартість якого перевищує 200 мільйонів доларів, отримав серйозні пошкодження. Наголошується, що боєприпасів на нім не було.

В-1B Lancer є багатоцільовим стратегічним бомбардувальником, здатним здійснювати міжконтинентальні перельоти без дозаправки і завдавати повітряні удари по найбільш важливих об"єктах потенційного супротивника. Бомбардувальник може застосовуватися для доставки як звичайних, так і ядерних боєприпасів. Взяті на озброєння в 1981 році. Максимальна швидкість літака перевищує 1300 кілометрів на годину, практична стеля – 15000 метрів. Дальність дії бомбардувальника – 12000 кілометрів. Озброєння може розміщуватись у трьох внутрішніх відсіках або на восьми зовнішніх підвісках і складатися з авіабомб і крилатих ракет різних типів.

Нагадаємо, що 23 лютого на острові Гуам незабаром після зльоту розбився стратегічний бомбардувальник B-2. Обидва пілоти встигли катапультуватися. За попередніми даними, аварія сталася або з вини екіпажа, або через технічні неполадки. До появи офіційних результатів розслідування польоти всіх стратегічних бомбардувальників B-2 були призупинені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Стратегічний бомбардувальник США протаранив дві автівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі