вівторок, 29 січня 2008 10:36

Страйкуючі сценаристи США погодилися написати сценарій для Grammy

Страйкуючі голлівудські сценаристи повідомили про укладення тимчасової угоди з організаторами церемонії вручення музичній премії Grammy. Гільдія дозволить членам профспілки взяти участь у роботі над сценарієм церемонії.

Минулого тижня Гільдія американських сценаристів, до складу якої входять 10 тисяч 500 страйкуючих теле- і кіносценаристів, оголосила про відмову від наміру пікетувати церемонію. Таким чином заява, зроблена напередодні, означає, що свято пройде в стандартному форматі за участю ведучих і гостей, що оголошують номінантів і переможців, та музикантів, що виконують свої кращі пісні.

"Професійні музиканти стикаються з такими самими проблемами що й ми – вони не отримують достатньої плати за розповсюдження своїх творів на нових носіях, – заявила Гільдія в офіційному повідомленні, додавши, що рішення було ухвалене з метою "зробити внесок до досягнення остаточної угоди".

Національна академія звукозапису США, засновник і організатор премії Grammy, у свою чергу виловила задоволення досягнутою угодою. "Участь наших талановитих сценаристів у підготовці церемонії забезпечує високий рівень творчості і інновацій", – заявив представник академії Нейл Портноу.

Нагадаємо, Гільдія американських сценаристів почала страйк в листопаді. Лише минулого тижня поновилися неформальні контакти між Гільдією і Альянсом продюсерів кіно та телебачення США. Сценаристи добиваються збільшення розміру авторських гонорарів, що виплачуються за продажі DVD із записом фільмів і телешоу, а також їх переглядів у Інтернеті.

Страйк вже призвів до скасування кількох церемоній, зокрема другої за престижністю кінонагороди – "Золотий глобус", церемонія вручення якої була замінена скромною прес-конференцією.

Церемонія вручення премії Grammy має відбутися 10 лютого 2008 року в Лос-Анджелесі. Канал CBS транслюватиме її в прямому ефірі. Росію представлятимуть молода оперна співачка Ганна Нетребко і знаменитий диригент Юрій Башмет з оркестром "Солісти Москви".

Позитивне вирішення ситуації навколо Grammy, на думку спостерігачів, вселяє оптимізм щодо долі церемонії вручення премії "Оскар" – є підстави сподіватися, що її продюсери також встигнуть домовитися з письменниками про умови співпраці і їм не доведеться змінювати формат церемонії, передає Reuters

Зараз ви читаєте новину «Страйкуючі сценаристи США погодилися написати сценарій для Grammy». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі