вівторок, 05 лютого 2008 11:50

Страйк сценаристів у США добігає кінця

Представники страйкуючих впродовж трьох місяців голлівудських сценаристів з Гільдії письменників Америки практично домовилися з Альянсом продюсерів кіно і телебачення США про укладення нового договору, який може бути підписаний вже наприкінці цього тижня, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела, близькі до переговорного процесу.

За інформацією джерела, сторонам вдалося досягти згоди по ключовому пункту, щодо додаткових виплат сценаристам за трансляцію в інтернеті рекламних роликів телешоу і телесеріалів.

Тепер договірним сторонам залишається скласти і підписати офіційний контракт, що може бути зроблене вже наприкінці тижня, вважає джерело.

Гільдія письменників Америки, що налічує близько 10,5 тисяч членів, бастує з 5 листопада 2007 року. Збитки американської розважальної індустрії від цього страйку, за оцінками фахівців, склали 650 мільйонів доларів, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Страйк сценаристів у США добігає кінця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі