середа, 12 березня 2008 14:56

Страйк приватних перевізників позбавив Київ від заторів

Ситуація з автоперевезеннями в Києві стабільна, не дивлячись на страйк деяких приватних перевізників, заявляє начальник головного управління транспорту Київської міськадміністрації Іван Шпилевий.

Про це повідомляє прес-служба Київміськадміністрація в середу.

У повідомленні наголошується, що за інформацією представників ДАІ, відсутність маршрутних таксі на дорогах в середу значно розвантажило автодороги і звільнило транспортну мережу від заторів.

У свою чергу генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцкий відзначив: "Весь наш комунальний автотранспорт працює в звичайному режимі. Важливо, що сьогодні на дорогах спостерігаються позитивні зміни через відсутність заторів, викликаних приватними перевізниками. Особливо це відчувається на зупинках міського транспорту, де відсутність звичайного скупчення маршруток призвела до мінімізації відхилень від графіка комунального транспорту".

"Така ситуація є дуже показовою, оскільки ще раз підтверджує правильність вибраного міською владою напряму - переходу від маршруток до європейських великогабаритних автобусів", - додав гендиректор КП "Київпастранс".

Начальник головного управління транспорту відзначив, що з ранку ведуться переговори із страйкуючими перевізниками. "Вони висунули свої вимоги, де найбільш спірними є пункти про заборону КП "Київпастрансу" використовувати пересувний склад, придбаний за бюджетні кошти для роботи в режимі маршрутного таксі, і затвердження нових тарифів", - відзначив він.

І.Шпилевий назвав неприпустимою вимогу відносно "Київпастрансу", оскільки на дорогах повинна бути "здорова конкуренція".

Начальник головного управління транспорту відзначив, що "тарифи на проїзд ми не встановлюємо, оскільки не маємо на це законних підстав".

"Столична влада звернулася до Кабінету міністрів, Верховної Ради з проханням надати їй повноваження регулювати тарифи на приватні перевезення в режимі маршрутного таксі. Проте, відповіді від представників вищої державної влади на сьогодні не отримали", - відзначив І.Шпилевий.

"Більш того, тарифи, що діють сьогодні, базуються на певних розрахунках. Так повинно бути і з ініційованими ціновими пропозиціями, оскільки ми не можемо встановлювати певні тарифи просто за бажанням перевізника. Тому ми запропонували приватним перевізникам змінити договори, що діяли, в частині регулювання тарифів", - повідомив начальник головного управління транспорту.

І.Шпилевий відзначив, що "інші вимоги, підняті на переговорах, не мають ніяких суперечностей з боку влади і можуть бути вирішені в робочому порядку, без страйків", повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Страйк приватних перевізників позбавив Київ від заторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі