середа, 15 жовтня 2008 09:39

Штрафи для водіїв підвищать у листопаді

Штрафи для водіїв підвищать у листопаді
Начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць пояснив, що нові правила у сфері безпеки дорожнього руху набувають чинності за місяць.

"Закон публікується в "Урядовому кур"єрі" (це очікується в найближчий день), після цього відраховується місяць, і вже потім наші співробітники починають штрафувати порушників по-новому. Це все передбачено законом", - сказав генерал.

Високопоставлене джерело "Сегодня" в МВС додало, що до цього моменту ніхто не має права брати підвищені штрафи.

Щоправда, в редакцію видання вже надійшли дзвінки від автомобілістів, які скаржилися на те, що інспектори вимагають від них штрафи вже за новими розцінками. ДАІ ще раз підкреслює це незаконно.

У будь-якому випадку, за місяць життя водіїв змінюється. Перш за все збільшаться штрафи. В середньому вони зростуть у 10 разів. Найдорожчим стане керування авто в стані сп"яніння: 2550-3400 грн.

Також штрафуватимуть за нові порушення, наприклад, таким тепер вважається розмова по телефону без гарнітури так званої хендс-фрі.

Почнуть штрафувати і за те, що у вихлопних газах вашого авто більше, ніж потрібно, шкідливих речовин (510-850 грн.).

Ще одне істотне нововведення - новий закон дає право даїшникам забирати права на місці, якщо це передбачає скоєне порушення, пише Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи для водіїв підвищать у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі