четвер, 17 липня 2008 16:54

Стовбури міських дерев підпиляли до половини

Автор: фото: Віталій ЛИТВИН
  Артем Авдієвський  розглядає порізи на березах у сквері на перехресті проспекту Миру та вулиці Войкова в Чернігові. Чоловік щодня ходить через сквер додому
Артем Авдієвський розглядає порізи на березах у сквері на перехресті проспекту Миру та вулиці Войкова в Чернігові. Чоловік щодня ходить через сквер додому

Поблизу будинку N56 на проспекті Миру в місті Чернігів невідомі до половини підпиляли стовбури восьми беріз, 15 туй та клена. Це помітили місцеві жителі. В екологічній інспекції кажуть, що це найзухваліший випадок нищення дерев у місті.

Сквер розташований перед меблевим магазином "Проун" на перехресті проспекту Миру та вулиці Войкова. Тут відпочивають матері з дітьми, увечері збирається молодь. Не одразу помітно, що дерева підпиляні. Майже на метровій висоті зроблені тонкі надрізи ножівкою. Деякі пропиляні з обох сторін. Коли розрізана третина окружності стовбура, дерево гине.

— Діяли тихо. Сторож у магазині нічого не чув, — розповідає директорка магазину "Проун" Валентина Семенівна. Прізвища не називає. — Мабуть, хочуть тут щось будувати. Ми звідси виїжджаємо, закінчується оренда. Ходило чимало бажаючих орендувати приміщення.

Прибиральниця "Проуна" 58-річна Людмила Кирильченко говорить, що у травні під деревами насипали солі.

— Думала, то сніг лежить, — згадує жінка. — Потім схопила мітлу й порозмітала подалі.

Місцеві жителі та екологи кажуть, що дерева підрізали для будівництва на їхньому місті торговельної точки.

— Дерева засохнуть. Їх вважатимуть аварійними, і треба буде прибрати, — пояснює держінспектор з охорони навколишнього середовища області Артем Коломієць, 25 років.

Дільничний Деснянського райвідділу проводить перевірку. Має зачіпки. Наприкінці червня сторож сусіднього паба "Варенікс" бачив зловмисників, хотів затримати їх.

— Цьогоріч кілька разів самовільно пиляли дерева в Чернігові, — говорить Олександр Феськовець з екологічної інспекції. — Винних правоохоронці не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Стовбури міських дерев підпиляли до половини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі