четвер, 09 серпня 2018 13:52

Сторінки зроблені з українських трав: Папі Римському передали унікальну книгу від дітей

У Ватикані 8 серпня стартував міжнародний соціальний проект "Книга добра". Унікальне видання, створене українськими дітьми, передадуть Папі Римському Франциску.

До створення книги долучилися понад 300 тис. дітей і дорослих з усіх регіонів України. Впродовж року вони писали історії про добро та малювати ілюстрації до них, повідомляє прес-центр Міністерства закордонних справ.

Книга виготовлена вручну на папері з бавовни й трав, зібраних у тих регіонах, звідки надійшли історії. На кожну сторінку створили окреме унікальне кліше. Дерев'яно-шкіряна палітурка зроблена зі 150-річних колотих дощок, зшитих стародавнім способом.

Автор: religions.unian.ua
  Зустріч української делегації з Папою Франциском
Зустріч української делегації з Папою Франциском

Таке видання також передадуть до бібліотеки Конгресу США, Королівську бібліотеку Великобританії та Александріївську в Єгипті.

"Зустріч з Франциском відбулася під час загальної аудієнції у Ватикані, аби отримати його благословення, та подякувати понтифіку за гуманітарну ініціативу "Папа для України", молитви за мир в країні й передати унікальну копію книги", - йдеться у повідомленні.

Її показуватимуть у різних країнах світу. Спочатку у Ватикані, потім в Угорщині, Словенії, Італії, Ватикані, Мальтійському ордені та Сан-Марино.

Автор: religions.unian.ua
  Папі Римському передали унікальну "Книгу Добра"
Папі Римському передали унікальну "Книгу Добра"

До української делегації увійшли діти учасників АТО та з соціально незахищених сімей, співорганізатори та меценати на чолі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Загалом до Ватикану на оздоровлення вирушили 90 дітей. До Угорщини поїхали 60 осіб. Цьогоріч це вже п'ятий заїзд дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський і Трамп не поділили погляди на страту

24 липня діти із Закарпатської, Львівської та Донецької областей поїхали на відпочинок до Хорватії на узбережжя Адріатичного моря. До списку на безкоштовну подорож замість пільговиків потрапили діти з Краматорська.

Зараз ви читаєте новину «Сторінки зроблені з українських трав: Папі Римському передали унікальну книгу від дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі