вівторок, 23 лютого 2010 15:49

Столітній бідняк з В"єтнаму виграв у лотереї джек-пот

Столітній бідняк з В"єтнаму виграв у лотереї джек-пот

В"єтнамський селянин, який все життя прожив за межею бідності, у віці 97 років виграв в лотерею майже 310 тисяч доларів.

Нгуен Ван Хет з Хошиміну (колишній Сайгон) придбав лотерейний квиток за 100 тисяч в"єтнамських донгів (приблизно 4 долари), які йому подарували родичі на святкування Місячного Нового року. Такі невеликі пакунки так званих "щасливих грошей" за звичаєм передаються у родинному колі як традиційний подарунок до новорічних святкувань.

Тепер Ван Хет зізнається, що йому доведеться поспішати і насолоджуватися виграшем, доки не прийде час його смерті. "Я був бідним усе своє життя, і тепер у мене є всі ці гроші", - сказав він. Варто зазначити, що для нього це справді величезна сума - середньорічний прибуток мешканця В"єтнаму становить близько 770 доларів.

На радощах Ван Хет вже роздав велику суму людям, які зібралися біля його будинку після того, як стало відомо про виграш величезного призу в лотереї. При чому він був настільки щедрим, що у справу довелося втрутитися місцевим чиновникам – щоб він не роздав усі отримані гроші.

Сусіди переконали селянина, що він має відкрити рахунок у банку, а потім він та його хвора дружина самі вирішуватимуть, як витрачати гроші. За словами в"єтнамця, вірогідно, вони не захочуть залишити місце, де прожили усе життя, але знайдуть собі краще помешкання – адже зараз вони живуть у маленькій хижині.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Столітній бідняк з В"єтнаму виграв у лотереї джек-пот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі