понеділок, 15 червня 2020 12:21

Стерненко пішов у ДБР проти прокурора, який розголосив таємну інформацію

Стерненко пішов у ДБР проти прокурора, який розголосив таємну інформацію
Стерненку інкримінують убивство чоловіка під час самозахисту. Фото: apostrophe.ua

Активіст Сергій Стерненко написав заяву до Держбюро розслідувань проти прокурора Миколи Бозовуляка. Той на судовому засіданні озвучив інформацію, яка може становити згрозу життю Стерненка.

Про це активіст повідомив журналістам під будівлею Шевченківського райсуду Києва, де йому обирають запобіжний захід.

"Учора я подав заяву про злочин щодо дій прокурора Бозовуляка, оскільки він у судовому засіданні розголосив відомості, які є таємницею і стосуються моєї особистої безпеки. На мене тричі нападали після того, як в іншому процесі 2017 року прокурор також розголошував відомості стосовно моєї безпеки, мого місця проживання. Але тут інформація була ще більшою і це реально становить загрозу для мого життя. Тому ми звернулися з заявою до ДБР", - сказав Стерненко.

Він наголосив, що суддя знає про правопорушення прокурора, але відвід його не задовольнив.

"Цей суд не є справедливим. Це не суд, а судилище. Після завершення цього процесу, найближчими днями ми будемо готувати звернення в Європейський суд із прав людини... Рано чи пізно усі причетні до фабрикації провадження проти мене - від найменшого слідчого до генпрокурора - будуть нести відповідальність", - наголосив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми всі Стерненки?!" - лідер "Бумбоксу" став на захист активіста

Сьогодні Шевченківський райсуд Києва продовжує обирати запобіжний захід активісту Сергію Стерненку. 11 червня СБУ вручила йому підозру за статтями про умисне вбивство та незаконне носіння холодної зброї.

2 роки тому на Стерненка вчинили 3 замахи. Під час третього, 24 травня, загинув нападник.

Зараз ви читаєте новину «Стерненко пішов у ДБР проти прокурора, який розголосив таємну інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі