субота, 31 жовтня 2020 10:32

Степанов просить Раду ввести штрафи за ігнорування масок

Степанов просить Раду ввести штрафи за ігнорування масок
Пара цілується пілся послаблення карантину в Бельгії влітку цього року. Фото Рейтер

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до народних депутатів із проханням підтримати урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.

"Розуміючи, що в нас достатньо шкутильгає система контролю, ще в липні урядом був поданий законопроєкт до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме щодо носіння масок.

Там чітко визначено, який штраф за не носіння масок у відповідних закладах, спорудах. Він складає від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень. Це та сума штрафу, яка повинна накладатися на людей, які не дотримуються цих правил".

"Цей законопроєкт ще не розглянутий. Отже, я звернувся на цьому тижні до голови ВР Дмитра Разумкова, звертаюся зараз до народних депутатів нарешті підтримати і проголосувати на наступному пленарному тижні цей законопроєкт, щоб він вступив у дію. Він нам дуже необхідний в цей час, коли в нас таке стрімке зростання COVID".

За словами Степанова, законопроєкт передбачає, що контроль за дотриманням протиепідемічних правил будуть забезпечувати органи Національної поліції, Держпродспоживслужби та місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для лікування хворих на коронавірус розширили перелік лікарів

Карантин і масковий режим були введені в Україні 12 березня. Зараз карантинні заходи вводяться в залежності від кількості хворих у кожному регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Степанов просить Раду ввести штрафи за ігнорування масок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі