вівторок, 01 грудня 2020 03:26

Степанов пояснив, чому локдаун вихідного дня не спрацював

Степанов пояснив, чому локдаун вихідного дня не спрацював
Локдаун вихідного дня не спрацював, бо його порушували. Фото: dzerkalo.media

Для того, щоб карантинні заходи спрацювали, їх потрібно дотримуватися.

"Ключова позиція — Туреччина ввела комендантську годину на вихідні, вона буде дотримуватися. Ключова позиція — Ізраїль ввів локдаун, і він дотримується цього локдауну. І вони бачать результат. Ми ввели карантин вихідного дня, спочатку тиждень всі експерти так звані (так сталося, що всі вони експерти-епідміологи), почали говорити — буде він працювати, не буде працювати. Дійшли до вихідних, деякі мери почали говорити "ми не будемо виконувати", ресторани залишилися відкритими. І пішло, поїхало... Якщо ми, як лікарі, дали рецепт, прописали ліки, то щоб одужати треба ці ліки приймати. Якщо ми цього не робимо, ми не одужаємо", - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів не запроваджуватиме локдаун

Він наголосив, що є незначне скорочення динаміки по захворюваності внаслідок запровадження карантину вихідного дня. Це вимірювалося за кількістю викликів екстреної меддопомоги, кількості госпіталізованих, тижневими показниками та інше.

Раніше Степанов заявляв, карантин вихідного дня завершився 30 листопада, надалі МОЗ не планує його продовження.

Зараз ви читаєте новину «Степанов пояснив, чому локдаун вихідного дня не спрацював». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі