вівторок, 17 грудня 2019 19:30

STEM is FEM мотивував школярок йти в IT

STEM is FEM мотивував школярок йти в IT
Під час другого модулю проекту STEM is FEM у Києві дівчат знайомили із галуззю ІТ.

У Києві відбувся другий модуль проекту STEM is FEM. Цього разу дівчат два дні знайомили із галуззю ІТ та надихали обрати інформаційні технології у майбутньому кар'єрному шляху. Участь у освітньому модулі взяли 23 дівчини, що навчаються у старших класах школи. Перед учасницями із мотивуючими спічами виступили міністерка соціальної політики України Юлія Соколовська, народна депутатка України та екс головна операційна директорка Ring Ukraine Кіра Рудик, та віце-президентка з інжинірингу ІТ-компанії GlobalLogic Юлія Дубова.

"Гендерна рівність на роботі – це не річ, яка з'являється сама собою. Це щось, що вимагає великої роботи. Що робити з усім цим? По-перше, підтримувати одна одну. Надавати цю підтримку і розвивати її у команді, де ви працюєте або просто спілкуєтеся - це дуже важливо. По-друге, бути прикладом. Чим більше ви розповідаєте про свої досягнення, тим більше з'являється жінок, які думають: "О! Я теж це можу!". Так жінки стають головами корпорацій або йдуть до Верховної Ради з надією, що колись в нашій країні з'явиться жінка-президент" – вважає Кіра Рудик.

Окрім мотивуючих спікерок, до учасниць проєкту завітали жінки, які будують свою кар'єру у галузі ІТ. Вони розповіли дівчатам, які ця галузь має виклики та переваги, і чому вони обрали для власного розвитку саме її. Цими жінками стали керівниця напрямку розвитку онлайн-платформ, стартапів та венчурних фондів Google у Центральній Європі Ніна Левчук, Lead QA компанії GlobalLogic Вікторія Таранюк, Front-End розробниця в компанії Beetroot Ірина Зеленецька та аккаунт-стратегиня Google Анастасія Харитонова.

Завітали дівчата і безпосередньо до ІТ-компаній, аби побачити, яким може бути їх робоче місце, якщо вони оберуть для себе цей шлях. Завітавши до GlobalLogic учасниці побачили офіс із полотнами Ван Гога на стінах та хайвеєм на підлозі. А у офісі Beetroot дізнавались, як прижились шведські традиції в Україні.

"Впевнений, і старшокласниці, і спікери отримали заряд енергії та море емоцій, програма була насиченою – лекції, особисте спілкування, екскурсії, зустрічі, подарунки. Довгий шлях завжди починається з першого кроку, радію, що у році, який минає, ми змогли запустити освітній проєкт та провести перші два модулі. Сподіваюсь, що у майбутньому інтерес до STEM-освіти серед дівчат буде зростати, і нам вдасться створити в Україні велике жіноче ком'юніті", – говорить один із ініціаторів проекту, керівник компанії Gamingtec Сапар Карягдиїв.

STEM is FEM – благодійний освітній проект, який мотивує дівчат обрати STEM-спеціальності. Кінцевою метою проєкту є подолання гендерної нерівністі у технологічній сфері України. Освітні модулі проєкту відбуваються кожні два місяці. На початку січня 2020 розпочнеться конкурс на участь у наступному. Цей модуль буде присвячений темі "Енергетика і екологія".

Зараз ви читаєте новину «STEM is FEM мотивував школярок йти в IT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі