неділя, 17 квітня 2011 13:07

Стецьків закликав визнати "орду, яка тимчасово захопила владу в Україні"

Стецьків закликав визнати "орду, яка тимчасово захопила владу в Україні"

У Холодному Яру, який розташований у районі села Мельники Черкаської області розпочались урочистості, на яких вшановують пам'ять головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака та його осавула Юрія Горліса-Горського.

У заходах беруть участь понад 10 тисяч людей з усіх куточків України. Люди тримають в руках державні прапори, червоно-чорний і партійні прапори "Нашої України", ВО "Свобода", УНП тощо. Серед учасників вшанування народні депутати Андрій Парубій, Тарас Стецьків, Лілія Григорович, Іван Заєць, а також лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

На хуторі Кресельці відбудеться відтворення останнього бою отамана Василя Чучупака. Кошторис реставрації події складає 30 тисяч грн. Один постріл коштує 4 грн.

Зокрема народний депутат від НУНС, представник "Холодноярської Ініціативи" Тарас Стецьків, виступаючи біля могили Василя Чучупака, заявив: "Сьогодні ми вшановуємо тут і по всій Україні багатьох наших героїв для того, щоб ми пам'ятали, якою ціною була здобута наша воля і наша держава. І ті, хто сьогодні під назвою Табачник та інші воюють з нашим минулим, насправді вони воюють із нашим майбутнім. Бо той, хто забере у нас минуле, той забирає майбутнє. І ми не повинні його віддати". Він закликав берегти і відтворювати пам'ять про бійців-холодноярців.

"Зараз перед українським народом стоїть величезне випробування. І зараз від нас усіх вимагається консолідація наших зусиль", - наголосив він.

Депутат зазначив, що всі, хто вважає себе українцем мають одним потужним ударом "визнати орду, яка тимчасово захопила владу в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Стецьків закликав визнати "орду, яка тимчасово захопила владу в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі