понеділок, 05 травня 2008 10:21

Став відомий склад нового уряду РФ

У складі уряду, який вже 8 травня очолить Володимир Путін, буде 11 віце-прем"єрів, повідомляє "Газета"(GZT.RU) з посиланням на неназване джерело в Кремлі.

Нинішній прем"єр-міністр Віктор Зубков в уряді залишиться. Компанію йому складуть діючі віце-прем"єри Олександр Жуков, Олексій Кудрін і Сергій Наришкін. Останнього, правда, може потіснити Ігор Сечин, який також називається в числі вірогідних кандидатів на віце-прем"єрствування. Пост віце-прем"єра з питань освіти, культури і ЗМІ може зайняти нинішній прес-секретар Путіна Олексій Громов. Вже відомо, що з 7 травня функції прес-секретаря прем"єра і заступника керівника апарату уряду буде виконати не Громов, а його перший замДмитро Пєсков.

Що стосується першого віце-прем"єра Сергія Іванова, то він може стати секретарем Ради безпеки. Таке призначення можливе, якщо Совбезу буде уготована роль противаги Дмитру Медведєву усередині його ж адміністрації.

За даними джерела "Газети", ще в квітні розглядався варіант, при якому Іванов зберіг би посаду віце-прем"єра, що займається силовими відомствами. Проте потім було вирішено, що силовиків контролюватиме особисто Путін, який, на думку джерела газети, "частково саме для цього і залишився у великій політиці". В той же час, на посаду віце-прем"єра по силовому блоку міг би претендувати Микола Патрушев, тому не можна повністю унеможливлювати, що вона буде скасована.

Адміністрацію президента, швидше за все, очолить Владислав Сурков, що є компромісною фігурою для майбутнього президента і прем"єра. Дмитро Медведєв, за інформацією газети, хотів би бачити на цій посаді Ігоря Шувалова, проте Путін збирається поставити на цю посаду досвідченого і відданого соратника, який би контролював наступника в Кремлі, і вважає відповідною кандидатурою Суркова.

У найближчий місяць також будуть внесені поправки в конституційний закон "Про уряд РФ", зокрема, в статтю 32 розділи 5, колись запропоновану Борисом Єльциним і таку, що дозволяла президентові безпосередньо керувати силовиками і МЗСом. Після її відміни прем"єр-міністр зможе узяти на себе управління країною у сфері військової і зовнішньої політики, ставши впливовішою фігурою, ніж президент, відзначає газета.

Зараз ви читаєте новину «Став відомий склад нового уряду РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі