Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 11:43

Штати втрутилися в російсько-британський конфлікт

Вашингтон "знову закличе російський уряд надати позитивну відповідь на запит Великобританії про екстрадицію" Андрія Лугового, підозрюваного в убивстві в Лондоні колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка, заявив у п"ятницю, 20 липня, офіційний представник держдепартаменту США Том Кейсі.

У Держдепі вважають, що видача Лугового не тільки на користь правосуддя й Великобританії, але і на користь Росії. Як сказано в заяві Держдепу, ніхто не хоче, щоб убивцям цей злочин зійшов з рук.

Офіційний представник відомства Том Кейсі підкреслив, що США підтримують запит Великобританії на екстрадицію і переконані, що Росія повинна відповісти на нього позитивно.  

У той же час Кейсі підкреслив, що ширші відносини між Заходом і Росією залишаються конструктивними.

"Хоча це (російсько-британський конфлікт через "справу Литвиненка") є важливою окремою суперечкою, існують фундаментальні всеосяжні відносини між Сполученими Штатами і Росією й у ширшому плані - між Росією та Європою".  

Тим часом, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не розуміє, чому британські слідчі вважають головним звинуваченим у справі Олександра Литвиненка саме Андрія Лугового. В тому, що відбувається навколо справи Литвиненка, Лавров убачає і чинник нового британського уряду, зазначає Ехо Москви.

Зараз ви читаєте новину «Штати втрутилися в російсько-британський конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути