четвер, 03 січня 2008 15:35

Штати направляють до Судану сищиків для розслідування вбивства свого дипломата

Сполучені Штати направили до Судану криміналістів для розслідування вбивства американського дипломата, який був смертельно поранений в ході збройного нападу.

Про рішення Державного департаменту США взяти безпосередню участь в розслідуванні цього злочину в середу повідомив офіційний представник Держдепу Шон Маккормак, передає телекомпанія ВВС.

За його словами, до Африки відправляються представники Служби дипломатичної безпеки і Федерального бюро розслідувань. Криміналісти візьмуть участь в зборі доказів і "тісно взаємодіятимуть з суданським урядом з метою знайти винних в цьому злочині, щоб передати їх в руки правосуддя", підкреслив Маккормак.

Нагадаємо, американський дипломат і його водій загинули у вівторок в ході нападу невідомих. 33-річний Джон Гренвілл був співробітником урядового Агентства міжнародного розвитку США. За даними суданського МЗС, напад на машину дипломата стався в передранкові години в західних околицях Хартума. Дипломат повертався додому з новорічної вечірки.

Американець отримав п"ять кульових поранень в руку, плече і живіт. Лікарі, які боролися за його життя, виявились безсилими. Загинув також водій дипломата, 39-річний житель Судану Абдельрахман Аббас Рахама, який помер на місці.

За повідомленням міністра внутрішніх справ Судану, вогонь по машині дипломата був відкритий з автомобіля, що проїздив мимо.

На даний момент ніхто не узяв на себе відповідальність за напад. Не виключено, що це справа рук бандитів.

Як заявив радник міністерства закордонних справ Судану, вбивство дипломата не має відношення до тероризму. Проте в американському посольстві наполягають, що поки дуже рано робити такі однозначні висновки.

Відзначимо, що злочин був здійснений буквально наступного дня після того, як Африканський союз і Організація об"єднаних націй отримали мандат від Ради безпеки на введення військ в суданську провінцію Дарфур для підтримки миру.

Спостерігачі відзначають зростання антизахідних настроїв в регіоні, проте напади на іноземців до цих пір тут були рідкісні, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Штати направляють до Судану сищиків для розслідування вбивства свого дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі