пʼятниця, 13 вересня 2019 18:19

Штат СБУ скоротять

Штат СБУ скоротять
Баканов анонсував скорочення штату. Фото: УНІАН

Голова СБУ Іван Баканов анонсував скорочення штату в рамках реформи.

"У Верховній Раді я сказав про півтора місяці, які нам потрібно, щоб презентувати цей закон. Зараз ми над ним працюємо разом з іноземними партнерами. Ми повинні поділити функції між усіма правоохоронними органами. Цей закон, в першу чергу, повинен усунути деструктивну конкуренцію між органами", - заявив він у ході зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє УНІАН.

Скорочення штату СБУ обов'язково буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ відреагувала на пропагандистський телеміст

"Про це говорити досить боляче, тому що штат – це, в першу чергу, люди, і скорочувати завжди неприємно, але це потрібно робити. Натомість ми б хотіли передбачити в законі гнучку структуру СБУ і діяти від загроз, а не від функцій, які сьогодні нам пропонуються. Тобто, якщо виникає якась загроза, президент, наприклад, створює якийсь новий департамент у структурі СБУ, а якщо така загроза минає - він цей департамент ліквідує. Так, мені здається, було б досить правильно, тому що неможливо нас обмежити просто якоюсь конкретною кількістю людей", - пояснив Баканов.

Тимчасовий в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов заробив у червні 54 тис. 564,72 грн. Водночас голова СБУ Василь Грицак заробив минулого місяця 72 тис. 338,40 грн, йдеться у відповіді відомства.

Зараз ви читаєте новину «Штат СБУ скоротять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі