понеділок, 20 вересня 2021 09:43

Стартують українсько-американські навчання Rapid Trident - фото
7

Фото: facebook.com/UkrainianLandForces/

У понеділок, 20 вересня, розпочинаються українсько-американські навчання Rapid Trident-2021 на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

У них візьмуть участь 6 тис. військовослужбовців із 15 країн-партнерів, повідомив пресцентр Сухопутних військ Збройних сил України.

"Українсько-американські військові навчання Rapid Trident-2021 триватимуть по 1 жовтня 2021 року. Основна мета - підготовка до спільних дій у складі багатонаціональних сил під час коаліційних операцій", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден підтримує вступ України в НАТО - Зеленський

Зазначається, що ці навчання - важливий крок України на шляху до НАТО. Вони мають підвищити рівень підготовки й оперативності українських військ, а також покращать сумісність штабів ЗСУ, США та інших членів НАТО і держав-партнерів.

Уперше в історії Rapid Trident проводитимуть тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Також під час навчань заплановане спільне десантування українських та американських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130.

"Для участі у навчаннях успішно завершилося перекидання одного з підрозділів служби правопорядку ЗСУ повітряним способом на літаку Іл-76МД", - додали в повідомленні.

З 10 по 16 вересня РФ і Білорусь провели спільні стратегічні навчання "Захід-2021". Вони проходили на дев'яти полігонах у Росії, в акваторії Балтійського моря та на п'яти полігонах у Білорусі. На території Білорусі в навчаннях взяли участь 2,5 тис. російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Стартують українсько-американські навчання Rapid Trident - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі