вівторок, 04 грудня 2007 16:04

Стало відомо, де живе Дід Мороз

4 грудня святкується Міжнародний день замовлень подарунків Діду Морозу. У ці дні у всьому світі відкриваються поштамти, що надають послуги для відправки листів бородатому другу всіх дітей.

Як відзначають співробітники пошти, через поштові відділення одного тільки Манхеттена, як очікується, пройдуть не менші сто тисяч листів від дітей, і всі вони чекатимуть відповіді.

Історики стверджують, що прототипом вітчизняного Діда Мороза є східнослов"янський дух холоду Тріскун, він же Студенець, він же Мороз. За безліч добрих справ на початку третього тисячоліття він знайшов довгождану резиденцію з постійною адресою, де приймаються замовлення на подарунки: Росія, Вологодська область, місто Великий Устюг, будинок Діда Мороза.

Як з"ясовується, найголовніший на світі Дід Мороз живе не у фінському Рованіємі, а в... Киргизії. Про це свідчать розрахунки шведської технічної консультаційної компанії SWECO. У своєму аналізі оптимального місцеположення головного героя грудневих свят фахівці підприємства врахували швидкість обертання землі та різні демографічні дані, зокрема кількість дітей, що проживають в різних країнах, передає ИТАР-ТАСС.

Розрахунки місцеперебування й графіки пересування Діда Мороза зайняли у експертів підприємства половину робочого дня. Результати будуть оформлені у вигляді святкової листівки та розіслані клієнтам SWECO, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, де живе Дід Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі