понеділок, 21 липня 2008 10:03

Сталін, Микола ІІ і Ленін лідирують в рейтингу великих росіян

Йосип Сталін після вихідних знову вийшов в лідери проекту "Ім"я Росії", який проводять телеканал "Росія" і Фонд громадська думка.

При цьому його відрив від Миколи ІІ, що перейшов на другу позицію, досить значителен - 456 тисяч 887 голосів проти 431 тисячі 702.

Примітно, що кілька днів тому організатори проекту виступили з офіційною заявою, в якій повідомили, що виявили більше 20 спамерів, завдяки яким Сталін і займав перше місце.

Тим часом, останній російський імператор по числу голосів випереджає Леніна, що йде третім, вже більш ніж в два рази. У головного "жовтневого" революціонера 207 тисяч 183 голоси.

Четвертим, як і раніше, йде Володимир Висоцкий - 172 тисячі 511 голосів.

Ще однією примітною зміною минулих вихідних стало входження в 12 лідерів, які залишаться в листі для голосування у вересні (поки голосувати можна за 50 історичних героїв), Михайла Ломоносова, який витіснив з першої дюжини Бориса Єльцина.

Крім того, до числа 12 лідерів входять: Олександр Невський, Олександр Пушкін, Єкатерина Велика, Юрій Гагарін, Сергий Радонежський і Іван Грозний.

У проекті вже відбулися більше трьох мільйонів голосувань. Точне число тих, що проголосували визначити неможливо, оскільки кожен користувач Інтернету може це робити необмежену кількість разів, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Сталін, Микола ІІ і Ленін лідирують в рейтингу великих росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі